Jadłospis

INFORMACJA O ALERGENACH W ŻYWNOŚCI

1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica,żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. Seler i produkty pochodne.

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

10. Orzechy ( tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie. nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne).

11. Mięczaki i produkty pochodne.

12. Rośliny strączkowe ( tj. soja, cieciorka, fasola, groch, lukrecja).

 

JADŁOSPIS  

11.12.2017 r. – 15.12.2017 r.

PONIEDZIAŁEK –  Żurek z ziemniakami, kiełbaską. Makaron z koktajlem truskawkowym. Soczek 100%

ALERGENY: 1,7

WTOREK – Kasza bulgur, gulasz z indyka, buraczki. Kompot.

ALERGENY: 1

 ŚRODA – Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Pierogi z jagodami, masłem, cukrem trzcinowym. 

ALERGENY:1,7

CZWARTEK – Ziemniaki, pieczeń wieprzowa, marchew z groszkiem gotowana. Kompot.

ALERGENY:1,7,12

PIĄTEK – Ziemniaki, miruna panierowana, surówka z kiszonej kapusty. Kompot. 

ALERGENY:1,3, 4, 7