Jadłospis

INFORMACJA O ALERGENACH W ŻYWNOŚCI

1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica,żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. Seler i produkty pochodne.

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

10. Orzechy ( tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie. nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne).

11. Mięczaki i produkty pochodne.

12. Rośliny strączkowe ( tj. soja, cieciorka, fasola, groch, lukrecja).

JADŁOSPIS

02.03.2020 – 06.03.2020

PONIEDZIAŁEK 02.03.2020 r.

Zupa koperkowa z ryżem, mięsem. Naleśniki z dżemem brzoskwiniowym.

ALERGENY: 1,3,7,8

WTOREK 03.03.2020 r.

Kasza bulgur, gulasz z indyka, sałatka z ogórków kiszonych, jabłek, cebulki. Kompot.

ALERGENY:1

ŚRODA 04.03.2020 r.

Zupa brokułowa z kaszą jaglaną, włoszczyzną. Łazanki z mięsem, kapustą.

ALERGENY: 1,7,8

CZWARTEK 05.03.2020 r.

Ziemniaki, mielone, buraczki. Kompot.

ALERGENY: 1,3,7

PIĄTEK 06.03.2020 r

Ziemniaki, miruna duszona, marchew z chrzanem. Kompot.

     ALERGENY: 4,7