Jadłospis

INFORMACJA O ALERGENACH W ŻYWNOŚCI

1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica,żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. Seler i produkty pochodne.

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

10. Orzechy ( tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie. nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne).

11. Mięczaki i produkty pochodne.

12. Rośliny strączkowe ( tj. soja, cieciorka, fasola, groch, lukrecja).

 

JADŁOSPIS  

16.10.2017 r. – 20.10.2017 r.

PONIEDZIAŁEK  –  Zupa grochowa z kiełbaską drobiową, chlebem. Pierogi leniwe z masłem, cukrem trzcinowym. Soczek 100%

ALERGENY: 1,3,7,8,12

WTOREK –   Ziemniaki, gyros z indyka, sałata lodowa z jogurtem. Kompot.

ALERGENY: 7

 ŚRODA – Zupa ogórkowa z ziemniakami. Spaghetti z mięsem mielonym, pomidorami, bazylią.

ALERGENY: 1,7,8

CZWARTEK – Ziemniaki, schab duszony w ziołach, sos, sałatka szwedzka. Kompot.

ALERGENY: 1,7

PIĄTEK – Ziemniaki, kostka rybna FROSTA, sałatka z czerwonej kapusty. Kompot.

ALERGENY: 1,3,4