Jadłospis

INFORMACJA O ALERGENACH W ŻYWNOŚCI

1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica,żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. Seler i produkty pochodne.

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

10. Orzechy ( tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie. nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne).

11. Mięczaki i produkty pochodne.

12. Rośliny strączkowe ( tj. soja, cieciorka, fasola, groch, lukrecja).

JADŁOSPIS

28.10.2019 – 30.10.2019

PONIEDZIAŁEK 28.10.2019 r.

Zupa pomidorowa z ryżem. Pierogi leniwe z masłem, cukrem trzcinowym. Soczek 100 %.

ALERGENY: 1,3,7

WTOREK 29.10.2019 r.

Ryż, roladki drobiowe, sos, brzoskwinia. Kompot jabłkowy.

ALERGENY:1,7

ŚRODA 30.10.2019 r.

Fasolka po bretońsku z kiełbaską i chlebem. Herbata, banan.

ALERGENY: 1,8,12 

CZWARTEK 31.10.2019 r.

—————

ALERGENY:  

PIĄTEK 01.11.2019 r

——————————–

     ALERGENY: