Jadłospis

INFORMACJA O ALERGENACH W ŻYWNOŚCI

1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica,żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. Seler i produkty pochodne.

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

10. Orzechy ( tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie. nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne).

11. Mięczaki i produkty pochodne.

12. Rośliny strączkowe ( tj. soja, cieciorka, fasola, groch, lukrecja).

 

JADŁOSPIS

19.03.2018 – 23.03.2018

PONIEDZIAŁEK -Zupa z soczewicy czerwonej z kiełbaską, chlebem. Grysik na mleku z sokiem malinowym. Banan

ALERGENY : 1,7,8,12

WTOREK – Ziemniaki, pieczeń wieprzowa, kapusta kiszona gotowana. Kompot.

ALERGENY : 1,7

 ŚRODA – Barszcz biały z ziemniakami. Gołąbki w sosie pomidorowym.

ALERGENY : 1,7

CZWARTEK – Ziemniaki, udziec z kurczaka, bukiet warzyw z masłem, słonecznikiem.  Kompot.

ALERGENY : 7

PIĄTEK – Ziemniaki, miruna panierowana, marchew z chrzanem. Kompot.

ALERGENY : 1.3,4,7