Jadłospis

INFORMACJA O ALERGENACH W ŻYWNOŚCI

1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica,żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. Seler i produkty pochodne.

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

10. Orzechy ( tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie. nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne).

11. Mięczaki i produkty pochodne.

12. Rośliny strączkowe ( tj. soja, cieciorka, fasola, groch, lukrecja).

 

JADŁOSPIS

19.11.2018 r. – 23.11.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 19.11.2018 r.

Zupa koperkowa z ryżem. Pierogi leniwe z masłem, cukrem trzcinowym. Jabłko.

ALERGENY: 1,3,7,8

WTOREK 20.11.2018 r.

Ziemniaki, klopsy w sosie chrzanowym, ogórek kiszony. Kompot.

ALERGENY:1,3,7

ŚRODA 21.11.2018 r.

Ziemniaki, paluszki rybne,marchew z jabłkiem, jogurtem. Kompot.

ALERGENY: 1,3,4,7,

CZWARTEK 22.11.2018 r.

Ziemniaki, gyros z indyka, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem. Kompot.

ALERGENY: 7

PIĄTEK 23.11.2018 r.

Barszcz czerwony z ziemniakami. Kluski na parze z polewą czekoladową. Soczek 100%

ALERGENY:  1,3,7,8