Jadłospis

INFORMACJA O ALERGENACH W ŻYWNOŚCI

1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica,żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. Seler i produkty pochodne.

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

10. Orzechy ( tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie. nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne).

11. Mięczaki i produkty pochodne.

12. Rośliny strączkowe ( tj. soja, cieciorka, fasola, groch, lukrecja).

JADŁOSPIS

16.09.2019 – 20.09.2019

PONIEDZIAŁEK 16.09.2019 r.

Żurek z ziemniakami, białą kiełbasą. Makaron z musem truskawkowym.

ALERGENY: 1,7

WTOREK 17.09.2019 r.

Ziemniaki, udziec z kurczaka, sałata lodowa ze śmietaną. Kompot.

ALERGENY:1,7

ŚRODA 18.09.2019 r.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Gołąbki w sosie pomidorowym.

ALERGENY: 1,7,8

CZWARTEK 19.09.2019 r.

Ziemniaki, mielone, kapusta kiszona gotowana. Kompot.

ALERGENY:  1,3,7

PIĄTEK 20.09.2019 r.

                        Ziemniaki, miruna duszona, sałatka z marchwii, cebuli, ogórka kiszonego. Kompot.

ALERGENY:  1,4,7