Jadłospis

INFORMACJA O ALERGENACH W ŻYWNOŚCI

1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica,żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. Seler i produkty pochodne.

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

10. Orzechy ( tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie. nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne).

11. Mięczaki i produkty pochodne.

12. Rośliny strączkowe ( tj. soja, cieciorka, fasola, groch, lukrecja).

 

JADŁOSPIS

15.10.2018 r. – 19.10.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 15.10.2018 r.

Zupa jarzynowa z ziemniakami. Ryż na mleku z musem jabłkowym. Soczek 100%

ALERGENY: 1,7

WTOREK 16.10.2018 r.

Ziemniaki, kotlet drobiowy w sezamie, marchew z jabłkiem, jogurtem. Kompot.

ALERGENY:1,3,7,9

ŚRODA 17.10.2018 r.

Rosół z makaronem. Ziemniaki, jajko sadzone, fasolka szparagowa z masełkiem.

ALERGENY: 1,3,7,12

CZWARTEK 18.10.2018 r.

Kasza bulgur, gulasz wieprzowy, buraczki. Kompot.

ALERGENY: 1,7

PIĄTEK 19.10.2018 r.

Ziemniaki, miruna duszona, surówka z kiszonej kapusty. Kompot.

ALERGENY: 4,7