INFORMACJA O ALERGENACH W ŻYWNOŚCI
1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica,żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. Seler i produkty pochodne.
9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
10. Orzechy ( tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie. nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne).
11. Mięczaki i produkty pochodne.
12. Rośliny strączkowe ( tj. soja, cieciorka, fasola, groch, lukrecja).
JADŁOSPIS
02.03.2020 – 06.03.2020
PONIEDZIAŁEK 02.03.2020 r.
Zupa koperkowa z ryżem, mięsem. Naleśniki z dżemem brzoskwiniowym.
ALERGENY: 1,3,7,8
WTOREK 03.03.2020 r.
Kasza bulgur, gulasz z indyka, sałatka z ogórków kiszonych, jabłek, cebulki. Kompot.
ALERGENY:1
ŚRODA 04.03.2020 r.
Zupa brokułowa z kaszą jaglaną, włoszczyzną. Łazanki z mięsem, kapustą.
ALERGENY: 1,7,8
CZWARTEK 05.03.2020 r.
Ziemniaki, mielone, buraczki. Kompot.
ALERGENY: 1,3,7
PIĄTEK 06.03.2020 r
Ziemniaki, miruna duszona, marchew z chrzanem. Kompot.
ALERGENY: 4,7